czwartek, 4 maja 2017

Cukiernia Zając...



Zając- Firma, której początek można odnieść do roku 1957. Jest ona firmą rodzinną, prowadzoną aktualnie przez drugie pokolenie.
W 1946 roku Czesław Zając podjął naukę zawodu cukiernika i piekarza w Krakowie. Po jedenastu latach, Czesław wraz z żoną Barbarą założyli cukiernie 'Zając' w Skawinie. Była to pierwsza cukiernia w Skawinie po okresie wojennym. Na początku lat osiemdziesiątych właściciel cukierni został założycielem cechu zrzeszającego cukierników.
Kolejny etap rozwoju firmy nastąpił w końcu lat dziewięćdziesiątych, kiedy synowie Andrzej i Ryszard zamienili swoje dyplomy wyższych uczelni na dyplomy cukiernicze i podjęli decyzje o powołaniu do życia prawdziwie rodzinnej firmy. W ciągu ponad pięćdziesięciu lat pracy cukiernia wyszkoliła ponad pięćdziesięciu uczniów. Dała zatrudnienie około 120 pracownikom

Po wejściu do Unii Europejskiej wdrożyli unijne systemy jakościowe takie
jak GHP i GMP oraz system HACCP.
Przedsiębiostwo kontynuując dobre tradycje stara się o wysoką jakość produktów
nie zapominając o starych sprawdzonych recepturach na bazie naturalnych składników.

Obecnie cukiernia posiada 4 punkty sprzedaży: 2 w Skawinie oraz 2 w Krakowie.
W punktach tych można spotkać nietylko tradycyjne produkty, ale także rarytasy z całego świata np.
belgijską czekoladę, daktyle, egzotyczne owoce itd.
Produkty te są sprzedawane zarówno na miejscu, jak i na wynos oraz robione na zamówienie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz